Stillfoto 9_800x451

Het Irritante Eiland

| Nieuws | No Comments

Vlak voor de kerst hebben we met veel plezier gewerkt aan de telefilm ‘Het Irritante Eiland’. Een vader vertelt zijn zoon voor het slapen gaan een verhaal over een vreemd eiland. Het begint in de Middeleeuwen wanneer een groep boze eilandbewoners een heks in het meer gooien. Vlak voordat ze in het water verdwijnt, spreekt ze een vloek uit: iedereen op het eiland, of wie er ook een voet aan wal zet, zal voor altijd irritant zijn. Hunter, een slimme verlegen elfjarige jongen, lijkt honderden jaren later de enige te zijn die niet beïnvloed is door de vloek van de heks. Is er een antivloek? Wie kan het eiland redden?

Het Irritante Eiland is te zien op ZAPP op woensdag 20 februari om 15:30u!

Ada en Wilma confrontatie_450x800

Good Neighbours

| Nieuws | No Comments

In deze documentaire werken buurvrouwen Ada and Wilma als vrijwilliger mee aan een campagne van de gemeente Rotterdam tegen eenzaamheid bij ouderen. In 2013 werd in die stad een vrouw gevonden die al tien jaar dood in haar huis bleek te liggen. Dit nooit meer, vonden alle betrokkenen. De twee gaan van deur tot deur, op zoek naar eenzame ouderen. Ze ontmoeten onder anderen Jan, weduwnaar en zeer moeilijk ter been. Tilly is weliswaar nog kwiek, maar ook zij lijdt onder het gebrek aan echt contact. De zwijgzame Wilma en doortastende Ada prikken door de sociaal wenselijke antwoorden heen en gaan aan de slag.
Good Neighbours is in premiere gegaan tijdens het IDFA 2018.

Greetje Mulder

Bon Bini Holland II

| Nieuws | No Comments

Judeska, Gerrie, Sydney en andere typetjes van Jandino Asporaat zijn terug in ‘Bon Bini Holland 2‘! Robertico wil zijn vriendin Noella ten huwelijk vragen op Curaçao. Net op dat moment besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastbesloten haar terug te winnen en vliegt haar achterna naar Nederland. Robertico vraagt zijn oude FC Kip-vrienden om hulp. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart te heroveren en alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?
Bon Bini Holland II draait vanaf 13 december in de bioscoop!

Knofje Kaft Kunstartiest FIN met text er op_800x449

Knofje

| Nieuws | No Comments

De animatie-serie Knofje is een eigentijdse, kleurrijke serie voor kinderen van 4-7 jaar over het eigenzinnige, viereneenhalf-jarige meisje Knofje. Ze beleeft haar eigen, kleine avonturen in en rondom het huis, waar deze roodharige kleuter woont met haar mama, papa en nieuwe babyzusje Elisabeth. Samen met Flut, haar lappenpop, gaat Knofje op onderzoek uit en komt daarbij in ogenschijnlijk gewone maar voor haar oh zo bijzondere situaties terecht. Knofje is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Burny Bos.
Knofje is geproduceerd door BosBros Film en TV en geregisseerd door Anneke de Graaf.

De release van de animatie-serie staat gepland voor 2019.

lois_e01_still.0114598_800x450

LOIS in de mix

| Nieuws | No Comments

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de driedelige thrillerserie ‘LOIS‘, gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt, geproduceerd door EndemolShine Nederland en geregisseerd door Lourens Blok.
Lois Elzinga, gespeeld door Noortje Herlaar, werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken. Tegen de achtergrond van drie heftige zaken komt Lois’ privéleven op scherp te staan. Alles dat voor Lois altijd vanzelfsprekend is geweest, komt op losse schroeven te staan en ze zal iets moeten veranderen om de grip op haar leven te houden.
LOIS is vanaf woensdag 28 november elke week te zien om 21.30 uur op NPO 1.

Exportbaby_800x450_2

Export Baby

| Nieuws | No Comments

Momenteel werken we hard aan de vierdelige serie ‘Export Baby’ geproduceerd door NL film en geregisseerd door Rita Horst. In deze serie spelen Rifka Lodeizen en Stefan de Walle echtpaar Hanna en Paul dat tien jaar geleden dochter Zawadi (Lexie Nkudimana) adopteerde uit Oeganda. Als Hanna op een dag een documentaire ziet over kinderhandel, herkent ze het weeshuis in Oeganda waar zij en Paul hun dochtertje destijds ophaalden. Het lijkt erop dat de adoptie procedure niet geheel legaal is gebeurd, waarop Hanna op onderzoek uitgaat.
Deze aangrijpende dramaserie is vanaf 7 april te zien op tv.

 

170405113507.heer-en-meester.shrinkcentercrop.jdcxfce

Heer & Meester The Movie

| Nieuws | No Comments

Heer & Meester is (bijna) terug!  De afsluitende TV film is volop in post productie, dus goed nieuws voor de trouwe fans.
Daan Schuurmans kruipt weer in de huid van avontuurlijke dandy Valentijn Rixtus Bentinck die misdaden op zijn eigen wijze oplost. Ondertussen knaagt de twijfel over zijn afkomst aan hem en wordt ook dit mysterie ontrafeld…. Smullen dus! Deze eigenzinnige misdaadfilm met knipoog is nu volop in de geluidsmix. Ook de muziek wordt wederom verzorgd door Jan Willem van den Brink en Hugo Kruijswijk.
Binnenkort op de buis bij Omroep Max

 

47043472_88170_st_sd-high

Weg van Jou in première

| Nieuws | No Comments

Gisteren was het zover: ‘Weg van Jou’ de film ging in première, in Tuschinksi Amsterdam. Met twee volle zalen gevuld door een groot aantal Zeeuws-Vlamingen was het een knusse en geslaagde avond! Wij waren er bij en hebben met heel veel plezier aan deze film gewerkt.
Gaat dat ook zien en horen, want deze romcom met Katja Herbers in de hoofdrol is echt de moeite waard!

‘Weg van Jou’, vanaf 12 oktober in de bioscoop

20171009_20344120171009_225530

 

dzm_800x450_03

Gouden Kalf voor De Zaak Menten

| Nieuws | No Comments

Afgelopen vrijdagavond won De Zaak Menten het Gouden Kalf voor het beste televisiedrama. Regisseur Tim Oliehoek nam de prijs in ontvangst. De serie won eerder dit jaar al een gouden TV beeld.  Prachtige bekroning van dit tv drama, waar we zelf toch best een beetje trots op zijn!

 

19990599_1856866431308120_3671834805779792350_n

Sing Song in première

| Nieuws | No Comments

Afgelopen zaterdag 15 juli ging ‘Sing Song’ feestelijk in première in Pathé Arena. Op de rode loper waren sterren Georgiefa Boomdijk, Glen Faria, Floris Bosma,  Kenny B & Tyra Koning te bewonderen, met in hun midden troste regisseuse Mischa Kamp.
Deze vrolijke en zomerse feel good movie  gaat over de 16 jarige Jasmine die naar Suriname mag voor een zangwedstrijd. Eenmaal in haar vaderland gaat ze op zoek naar haar moeder, die ze niet meer heeft gezien sinds ze met haar vader naar Nederland vertrok.
Vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.