IMG_8041-1008x567

Bijzondere stemacteurs in de studio

| Nieuws | No Comments

Vandaag hadden we bijzondere stemacteurs in de studio voor het inspreken… ahum… miauwen van de stemmen voor Dikkie Dik de film. Er waren maar liefst negen katten aanwezig die na een grondige inspectie van de studio aan de slag moesten.
Dikkie Dik en De Verdwenen Knuffel is gebaseerd op de beroemde Dikkie Dik boekenreeks van Jet Boeke.
De film wordt geproduceerd door Phanta Animation en Bos Bros en zal geregisseerd worden door Joost van de Bosch en Erik Verkerk.
Wanneer Dikkie Dik ontdekt dat zijn liefste knuffel Beer verdwenen is, neemt hij dankbaar het aanbod van zijn vriendin Poes Muis aan om te helpen speuren. Hun speurtocht zorgt voor onverwachte ontmoetingen en avonturen. Én voor nieuwe vrienden. Net als hun kleuterpubliek hebben ze een nieuw stukje van de wereld ontdekt.

Lucy-800x600

Lucy Goes Gangsta

| Nieuws | No Comments

Afgelopen weekend werd de laatste hand gelegd aan de final mix van de film Lucy ist jetzt Gangster samen met regisseur Till Endemann en producent Arek Gielnik. De release zal vermoedelijk zomer 2022 zijn.

De film gaat over Lucy, de altijd opgewekte, super behulpzame, lieve 10-jarige braverd, die besluit dat het overvallen van een bank de enige uitweg is om te zorgen dat het familiebedrijf van haar ouders, de Italiaanse ijssalon, niet ten onder gaat. Dankzij de lessen in slechtheid die ze krijgt van een stoere, onaangepaste klasgenoot, lukt het haar uiteindelijk om te veranderen in Lucyfer, een sluwe bankovervaller.

Julien-1_800x502

Thuisfront

| Nieuws | No Comments

Aan het begin van het jaar zijn we gestart met de vierdelige serie Thuisfront. Inmiddels is Julien Naudin druk bezig met de foley.
Deze mini-serie gaat over de Afghanistan-missie en wordt geproduceerd door BNNVARA. Tim Oliehoek regisseert de serie en het scenario is van Paul Jan Nelissen. In de serie volgen we een bataljon militairen na hun terugkomst van een missie in Afghanistan. Een voorval tijdens de missie blijft de soldaten ook thuis nog bezighouden. De hoofdrollen in Thuisfront zijn voor Lykele Muus, Minne Koole, Bram Suijker en Genelva Krind.

IMG_9759-bijgesneden_800x465

Zee van Tijd

| Nieuws | No Comments

Aan het begin van dit jaar is Sound Adventure begonnen met de geluidsontwerp voor Zee van Tijd. Deze film is geregisseerd door Theu Boermans en wordt geproduceerd door Kaap Holland Film.
Inmiddels was het al weer tijd voor Sallie Harmsen en Reinout Scholten van Aschat om langs te komen voor de ADR. Later komen ook Elsie de Brauw en Gijs Scholten van Aschat dubben.

De film gaat over twee jonge mensen met een jong kind en vol zitten met ideeën en dromen. Ze zijn gek op elkaar, maar een rampzalig ongeluk tijdens een zeiltocht over de oceaan drijft hen uit elkaar. Vijfendertig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en is er nog steeds liefde, maar zijn er ook andere sterke emoties om mee om te gaan. Durft ze hem een groot geheim uit het verleden toe te vertrouwen? Zijn ze in staat om samen met hun verlies om te gaan en krijgt hun liefde een tweede kans?

Stillfoto 9_800x451

Het Irritante Eiland

| Nieuws | No Comments

Vlak voor de kerst hebben we met veel plezier gewerkt aan de telefilm ‘Het Irritante Eiland’. Een vader vertelt zijn zoon voor het slapen gaan een verhaal over een vreemd eiland. Het begint in de Middeleeuwen wanneer een groep boze eilandbewoners een heks in het meer gooien. Vlak voordat ze in het water verdwijnt, spreekt ze een vloek uit: iedereen op het eiland, of wie er ook een voet aan wal zet, zal voor altijd irritant zijn. Hunter, een slimme verlegen elfjarige jongen, lijkt honderden jaren later de enige te zijn die niet beïnvloed is door de vloek van de heks. Is er een antivloek? Wie kan het eiland redden?

Het Irritante Eiland is te zien op ZAPP op woensdag 20 februari om 15:30u!

Ada en Wilma confrontatie_450x800

Good Neighbours

| Nieuws | No Comments

In deze documentaire werken buurvrouwen Ada and Wilma als vrijwilliger mee aan een campagne van de gemeente Rotterdam tegen eenzaamheid bij ouderen. In 2013 werd in die stad een vrouw gevonden die al tien jaar dood in haar huis bleek te liggen. Dit nooit meer, vonden alle betrokkenen. De twee gaan van deur tot deur, op zoek naar eenzame ouderen. Ze ontmoeten onder anderen Jan, weduwnaar en zeer moeilijk ter been. Tilly is weliswaar nog kwiek, maar ook zij lijdt onder het gebrek aan echt contact. De zwijgzame Wilma en doortastende Ada prikken door de sociaal wenselijke antwoorden heen en gaan aan de slag.
Good Neighbours is in premiere gegaan tijdens het IDFA 2018.

Greetje Mulder

Bon Bini Holland II

| Nieuws | No Comments

Judeska, Gerrie, Sydney en andere typetjes van Jandino Asporaat zijn terug in ‘Bon Bini Holland 2‘! Robertico wil zijn vriendin Noella ten huwelijk vragen op Curaçao. Net op dat moment besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastbesloten haar terug te winnen en vliegt haar achterna naar Nederland. Robertico vraagt zijn oude FC Kip-vrienden om hulp. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart te heroveren en alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?
Bon Bini Holland II draait vanaf 13 december in de bioscoop!

Knofje Kaft Kunstartiest FIN met text er op_800x449

Knofje

| Nieuws | No Comments

De animatie-serie Knofje is een eigentijdse, kleurrijke serie voor kinderen van 4-7 jaar over het eigenzinnige, viereneenhalf-jarige meisje Knofje. Ze beleeft haar eigen, kleine avonturen in en rondom het huis, waar deze roodharige kleuter woont met haar mama, papa en nieuwe babyzusje Elisabeth. Samen met Flut, haar lappenpop, gaat Knofje op onderzoek uit en komt daarbij in ogenschijnlijk gewone maar voor haar oh zo bijzondere situaties terecht. Knofje is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Burny Bos.
Knofje is geproduceerd door BosBros Film en TV en geregisseerd door Anneke de Graaf.

De release van de animatie-serie staat gepland voor 2019.